Ey İktidarın temsilcileri sizler devlet yatırımlarını böyle mi takip ediyorsunuz?

Ey İktidarın temsilcileri sizler devlet yatırımlarını böyle mi takip ediyorsunuz?
Yayınlama: 25.12.2024
6
A+
A-

“Eğer bu köprü yıkılırsa, çocuğumu okula götürmek için her gün 4-5 kilometre gitmek zorunda kalacağım. Bir ekmek almak için 9 kilometre yol kat edeceğim. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Bu köprüyü istiyoruz, yetkililerle iletişime geçelim, ama lütfen bizi mağdur etmeyin” köylülerin sesini sadece o duydu!

Sessiz çığlığa sessiz kalmayan İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Adnan Akın; “Bizler, sadece seçimlerde değil, seçimin olmadığı dönemlerde de sizleri ziyaret etmeye ,sorunlarınızı dinlemeye, sorunlarınızın çözümü için çaba  sarf ediyoruz. Bu nedenle sorunları yerinde görmek için mahalle halkını ziyaret etmekteyiz. Yine bir akşam saatinde, Taşköprülü ve ADAKÖY’ lü hemşehrilerimizle buluştuk. Tamamen çiftçilikle uğraşan bu mahalle sakinlerimizin en büyük sıkıntılarının tarlalarına gidebilmek için yollarının ve köprülerinin yıkılmış olması idi.

Taşköprü ve Ada mahallemiz; Susurluk istikametindeki son  mahallelerimiz olup, arazileri de iç içe bulunmaktadır. 2017 yılında Bursa -İzmir devlet yolundan Ada köy yol ayrımı Karayollarınca Kapatılarak,  sıcak asfalt ve yol çizgileri ve trafik işaretleri düzenlenmiş bir bağlantı yolu ile Taşköprü çıkışına yapılan köprülü kavşağa bağlanmış ve  2018 yılında trafiğe açılmıştır. Karayollarının yapmış olduğu bu çalışma için yetkilileri canı gönülden kutluyoruz.

BÖYLE Mİ KAMULAŞTIRMA YAPIYORSUNUZ?

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğüne soruyorum?

  1. a) Taşköprü kütüğüne kayıtlı 110 ada 18 parsel ve 111 ada 9 parsel içinden geçen, Adaköy – Taşköprü bağlantı yolunun yaklaşık 10 yıldır kamulaştırma çalışmaları niçin sonuçlanmıyor? Soruyorum sayın Valim; Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü, bu bölgedeki iki parsele ait kamulaştırma çalışmasını ilçe tapu müdürlüğündeki işlemleri niçin sonuçlandırmıyor?
  2. b) Karayolları 14. bölge Müdürlüğü ne zamandan beri kamulaştırma işlemleri sonuçlanmadan yol çalışmalarına başlıyor? Yol çalışmalarını bitirip, bağlantı yolunu işletmeye açılmasını yapıyorsunuz da 5 yıldır bu iki parselin tescil işlemlerini niçin yapmıyorsunuz? Derdiniz nedir soruyorum?
  3. c) Söz konusu alanın Taşköprü mahallesi kırsal gelişme alanı içinde olması nedeniyle, bu bölgede bulunan parsellerin cephelerinin kadastral paftalarda ( kamulaştırma çalışmaları 10 yıla yakın zamandır sonuçlanmadığı için )  yol olarak görünmediğinden, tarım ve hayvancılık ile ilgili teşviklerden yararlanamayacaklarını biliyormusunuz  sayın hükümet yetkilileri?
  4. d) Karayolları 14.Bölge Müdürümüze soruyorum?

Yapmış olduğunuz bu bağlantı yolu, Tapu kütüklerine tescil edilmediği için ve Kadastral paftalara işlenmediği için , bu yola cepheli olacak olan parsel maliklerinin, tarım ve hayvancılık ile ilgili teşviklerden yararlanamayacaklarını biliyormusunuz ? Kırsalda yaşayan bu çiftçilerimiz , sizin çalışmalarınızın sonuçlanmasını daha ne kadar bekleyecek merak ediyorum?

            BÖYLEMİ TOPLULAŞTIRMA YAPIYORSUNUZ?

3083 sayılı yasanın 6. maddesinin üçüncü paragrafında;

Tarla içi geliştirme hizmetleri; tarla yolları ve sanat yapıları, açık ve kapalı drenaj, sulama tesisleri, kimyasal maddeler kullanılarak arazi ıslahı, toprak muhafazası ve dere yatağı ıslahı gibi faaliyetleri kapsar.” demektedir.

Mustafakemalpaşa ilçesinin Taşköprü Mahallesi hudutları içinde 3083 sayılı “SULAMA ALANLARINDA ARAZİ DÜZENLENMESİNE DAİR TARIM REFORMU KANUNU” na göre arazi düzenlemesinin yapıldığını ve işletmeye açıldığını görmekteyiz.

Devlet su işleri 1. Bölge müdürlüğüne soruyorum?

3083 sayılı kanuna göre sulama alanlarında arazi  düzenlemesi çalışmaları sizin sorumluluğunuzda değil mi?

Taşköprü Mahallesi sakinlerinin, yaklaşık 1400 dönüm araziye ulaşımını sağlayan eski izmir yolunun, Kara Dere yi kestiği noktadaki yıkılmış olan köprünün , yukarıda bahse konu 3083 sayılı yasanın 6. maddesine istinaden,sizin denetiminizde yapılması gereken sanat yapısı konumunda olmuyor mu?  3083 sayılı yasanın ana amacı;  Madde 1-a) Toprağın verimli şekilde işletilmesini, işletilmesinin korunmasını, birim alandan azami ekonomik verimin alınmasını, tarım üretiminin sürekli olarak artırılmasını, değerlendirilmesini ve buralarda istihdam imkanlarının artırılmasını,

 sağlamak değil mi ? Köprünün yıkık olmasından dolayı ulaşımın km. lerce uzaktan dolaşılarak, araziye ulaşılması, çiftçimizin yakıt ve diğer amortisman  maliyetinin artmasına ,zaman kaybına uğramasına ve bu sebeble,  çiftçimizin üretim maliyetlerinin artmasına sebeb olmuyor mu?

Sayın bölge müdürüm ,   Eğer sorumluluk size ait ise 3083 sayılı yasanın 6.ncı maddesine göre yıkık olan bu köprüyü niçin yaptırmadınız?

Bu mağduriyeti kim giderecek soruyorum?

                   Ey İktidarın temsilcileri sizler devlet yatırımlarını böyle mi takip ediyorsunuz?

                   Yerel iktidarın temsilcileri, bu eksiklikleri sizler gidermeyi düşünüyormusunuz?

Sevgili hemşehrilerim?

Genel başkanımız Sayın  Musavat  DERVİŞOĞLU’ nun dediği gibi

sarayın penceresinden halkın sofrası gözükmez . Gün gelecek  bu AKP iktidarı da sandığa gömülecek.

          İYİLER GELECEK, SİZLERİNDE YÜZÜNÜZ GÜLECEK!…” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: Habermatik Medya !!